Klägget i Internationalen: Hallå där Robin Zachari, ansvarig utgivare för Klägget

Robin Zachari

Vad är Klägget och varför har ni startat det här projektet?

– Vi brukar säga att Klägget är ett granskningsinstitut som ska granska klägget. Klägget är platsen där gränsen mellan politiken, påverkan och storbolagen upplöses. Varje dag ser vi hur tidigare politiker går från att representera folket till att bli betalda lobbyister för hemliga kunder. Det undergräver vår demokrati. För att uppnå målet om en levande demokrati har folkrörelsen Skiftet instiftat det partipolitiskt oberoende granskningsinstitutet Klägget. Skiftet handlar om de positiva förändringar vi vill uppnå i samhället. Och granskningsinstitutet Klägget handlar om de krafter som står i vägen för denna samhällsförändring.

[…]

Läs hela artikeln i Internationalen.

Stöd Klägget i 3 enkla steg:

 • 1. Prenumerera på nyhetsbrevet

  Tack för att du prenumererar på Kläggets gratis nyhetsbrev!

  Kan du stötta Kläggets arbete med en frivillig gåva? Klicka här för att donera till våra granskningar.

  Genom att du fyller i dina uppgifter i ovan nämnda fält och klickar på knappen bekräftar du din prenumeration på Kläggets nyhetsbrev, att uppgifterna tillhör dig och att du läst igenom och godkänner personuppgiftspolicyn.

  Oj, någonting gick fel. Kontrollera att du angett en riktig e-postadress.

 • 2. Dela denna artikel

 • 3. Följ klägget i sociala medier

Publicerad februari 6, 2024.