Upprop: Avgå ÖB!

Avgå ÖB Micael Bydén

Konsulterikläggandet breder ut sig allt mer i samhället. Nu avslöjar Expressen att Sveriges ÖB Micael Bydén redan nu har startat ett konsultbolag där han ska ägna sig ”strategisk omvärldsanalys, företagsutveckling och ledarskap” när tjänsten går ut.

När människor som haft en viktig roll i det offentliga går genom svängdörren och säljer sina tjänster, kunskaper och nätverk till högstbjudande undergräver det medborgarnas förtroende för systemet. Andra höga militärer har tjänat miljonbelopp som ”konsulter”. Det utgör en uppenbar intressekonflikt och riskerar i värsta fall att leda till korruption.

ÖB har dessutom visat att han har svårt att hålla isär sina roller genom att registrera företagets adress på Högkvarteret. Så gör man inte. En ÖB ska inte hålla på och ragga kunder. Genom sitt agerande undergräver han förtroendet.

Därför bör han avgå.

Skriv under granskningsinstutet Kläggets upprop för att ÖB borde avgå.

Stöd Klägget i 3 enkla steg:

  • 1. Prenumerera på nyhetsbrevet

  • 2. Dela denna artikel

  • 3. Följ klägget i sociala medier

Publicerad januari 23, 2024.

Uppdaterad januari 24, 2024.